(en)  (fi)  (ru) 

Info
Tapahtuman tiedot
Yhteystiedot
Media

2018
Laulajat
Ohjelma

  2017
Laulajat
Ohjelma
Kuvia
Videot

  2016
Laulajat
Kuvia
Videot
CD


 

VYSOTSKI FEST International


Tapahtuman tiedot

Vuonna 2016 Helsingissä tapahtui se, minkä olisi pitänyt tapahtua jo vuosia sitten. 26 tammikuuta Kulttuurikeskus Caisassa järjestettiin Vladimir Vysotskille omistettu konsertti, jossa mestarin lauluja esitettiin kuudella eri kielellä.
Kaikkiaan Vysotskin lauluja on käännetty 216 kielelle. Toki maorin tai orotšin kaltaisille eksoottisille kielille on käännetty vain muutama laulu, mutta englannin- ja puolankielisiä käännöksiä on kumpaakin yli tuhat. Myös bulgariaksi, armeniaksi, ranskaksi, tšekiksi ja hebreaksi on käännetty satoja lauluja.

Määrä on vihdoin myös muuttunut laaduksi.
Taiteellinen yhdistys ”SATA KIELI”, jonka nimi saattaa viitata maailman eri kieliin, kitaran kieliin tai vaikkapa laulutaituri satakieleen, järjesti ensimmäisen todella kansainvälisen konsertin, jonka nimeksi tuli ”VYSOTSKI FEST International”. Ensimmäisestä VYSOTSKI FESTistä muodostui todellinen juhla kaikille osallistujille ja kuulijoille.
Kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan 180-paikkainen sali ei riittänyt kaikille halukkaille.
Vladimir Vysotskin laulut esitettiin suomeksi, ranskaksi, venäjäksi, italiaksi, englanniksi ja ruotsiksi. Myös esitystavat ja sovitukset erosivat toisistaan. Esimerkiksi ruotsalainen duo esitti teatralisoituja laulu-sketsejä, kun taas Turkulainen duo vannoi jämäkän folk-rokin nimeen. Samat laulut kuulostivat hyvinkin erilaisilta, italialaista ja suomalaista versioita ei voinut uskoa samaksi kappaleeksi. Tärkeää oli myös huomata, että erikielisiä käännöksiä esittivät kielten natiivipuhujat. Vysotskin sanat, ajatukset ja nyanssit kuuluivat ilman korostusta.

Ensimmäisen VYSOTSKI FESTin onnistuttua,
päätimme jatkaa ja tehdä tapahtumasta jokavuotinen kansainvälinen Vladimir Vysotskin laulujen festivaali.
Vuonna 2017 festivaalin maantieteellinen sijainti laajeni myös Espooseen, suunnitelmissa on konsertteja Vantaalla, Tampereella ja Turussa. Kutsumme kaikki Vladimir Vysotskin lauluista pitävät meidän festivaaliimme. Vuonna 2018 festivaalin puitteissa järjestetään kolme konserttia 26-28 tammikuuta: Malmitalossa, Sellon kirjastossa sekä Venäjän tiede- ja kulttuurikeskuksessa. Jos haluatte tulla kuuntelemaan festivaalia, suosittelemme lippujen hankkimista ennakkoon.

Jos haluatte osallistua vuoden 2019 festivaaliin esiintyjänä, pyydämme teitä lähettämään hakemuksenne festivaalin järjestäjille. Esityksen maksimipituus on 20 minuuttia, toivomme teidän esittävän nimenomaan Vysotskin laulujen käännöksiä eri kielillä.
Esiintyjien lista muodostetaan saapuneiden hakemusten perusteella. Päätökset tekee festivaalin järjestäjäkomitea, joka lähettää kutsun jokaiselle esiintyjälle.


© Wowwi 2018  satakieli.hel@gmail.com